top of page

Udruženje „Alia Mundi” raspisalo nagradni konkurs za najbolje priče inspirisane Beogradom

Updated: Sep 10, 2022

Udruženje „Alia Mundi” za promociju kulturne raznolikosti raspisuje nagradni konkurs za priče inspirisane Beogradom koje će biti objavljene u elektronskom zborniku priča pod naslovom „Belgradijana ‒ beogradski muzej priča”.



Beograd, kao grad veoma zanimljive istorije te bogate kulture i kulturne baštine, oduvek je privlačio pažnju i bio inspiracija kako književnika, umetnika, tako i putnika iz celog sveta.


Ovim konkursom želimo da podstaknemo autore da istraže neke manje poznate detalje iz istorije Beograda te da napišu originalnu priču koja će kao glavnog junaka ili kao mizanscen imati Beograd, njegove ulice, kuće, spomenike, znamenite ličnosti, događaje...


Na autorima je da puste mašti na volju i osmisle svoju priču inspirisanu gradom koji vekovima živi i pulsira posebnom energijom.


Uslovi konkursa:


Svaki autor treba da pošalje jednu, neobjavljenu priču (po mogućnosti na ćirilici), dužine do 3 kucane strane. Uz priču treba da pošalje i svoju kratku biografiju (do pet redova) i jednu fotografiju.

Na konkurs mogu da učestvuju isključivo autori iz Srbije.


Autori svoje priče šalju na imejl udruzenje.alia.mundi@gmail.com

U subjektu imejla napisati: ZA KONKURS BELGRADIJANA


Nagrade:


Prva nagrada: 15.000 dinara

Druga nagrada: 10.000 dinara

Treća nagrada: 5.000 dinara


Osim novčane nagrade, autori tri najbolje priče dobiće i zahvalnicu, kao i prigodne poklone. Sve priče koje budu ispunile uslove konkursa i odgovorile na temu, biće objavljene u elektronskom zborniku „Belgradijana - beogradski muzej priča”.


Rok za slanje radova je 10. novembar.

Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja pisati na imejl udruzenje.alia.mundi@gmail.com


Ovaj projekat je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

bottom of page