top of page

Novosadske dečje Zimzarije u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

У периоду од 28 до 30. децембра биће одржане новогодишње дечије креативне радионице у оквиру Спомен-збирке Павла Бељанског


И ове сезоне Спомен-збирка Павла Бељанског учествује у манифестацији Новосадске дечје Зимзарије које се у организацији Дечјег културног центра Нови Сад реализује током зимског распуста. Тим поводом Спомен-збирка је припремила креативне радионице, за групе до 12 учесника узраста од 6 до 12 година. Програм у Спомен-збирци тематски обухвата актуелну изложбу Спомен-збирка Павла Бељанског и њен архитекта Иво Куртовић.


Програм у Спомен-збирци Павла Бељанског:


Новогодишња радионица керамике. „Трг Керамике“ на Тргу галерија

............

Уторак, 28. децембар, 11–12.30 часова

Упознавање са израдом предмета од керамике посвећујемо божићним и новогодишњим празницима. Деца ће се опробати у моделовању украса користећи разноврсне технике декорације, као и алате.


Маштамо и градимо – музеј из будућности

.............

Среда, 29. децембар, 11–12.30 часова

На изложби о архитекти Иви Куртовићу могу се видети пројекти овог познатог градитеља, међу којима су и установе културе. О томе како би у различитим техникама осмислили музеј за будуће генерације, биће тема ове радионице.


У празничном руху – поносне улице на окићене кућице

.............

Четвртак, 30. децембар, 11–12.30 часова

Све улице на планети препознатљиве су по грађевинама које их уоквирују. Током зимских празника оне сијају пуним сјајем, окићене украсима и бљештавим лампионима. Осмислићемо омиљену улицу и у њој кућицу и оденути је у празнично рухо, по својој жељи.


* Пријављивање деце је обавезно (+381 21528185 или +381 21472 99 66), због ограниченог броја места.









bottom of page