top of page

Pokrenut veb-portal „Maštoplet“ posvećen deci i promociji stvaralaštva za decu

Udruženje Alia Mundi pokrenulo veb-portal „Maštoplet“ posvećenog deci i stvaralaštvu za decu.


Udruženje Alia Mundi pokrenulo veb-portal „Maštoplet“ posvećen deci i stvaralaštvu za decu.

Srpska kultura je oduvek bila riznica stvaralaca koji su svoju inspiraciju tražili u dečijem svetu, te svetu razigrane mašte. Počevši od dečijih pesnika, poput Zmaja, Duška Radovića, Desanke Maksimović, Mire Alečković, Dragana Lukića, Ljubivoja Ršumovića pa sve do savremenih pisaca Igora Kolarova, Jasminke Petrović, Vladislave Vojnović... te TV lica koja su decenijama unazad kroz zabavne i maštovito emisije radila na edukaciji dece, poput Raše Popova i Branka Kockice, srpska kultura baštini veliki broj ličnosti koje su svoj rad posvetile deci, koja su rasla, razvijala se i obrazovala se na temeljima njihovog stvaralaštva.

Veb-portal „Maštoplet“ nastojaće da nastavi tim tragom, prilagođen novom digitalnom dobu. Nastojaće da isprati sva dešavanja u domenu dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva posvećenog deci. Organizovaće konkurse i radionice kako bi i samu decu različitih uzrasta motivisao da se kreativno razvijaju. Daće medisjku podršku svim pojedincima i institucijama koja su posvećena očuvanju tradicije stvaralaštva za decu, te edukaciji i kreativnom razvoju dece.


U okviru veb-portala pokrenut i „Maštopletov blog“ na kome će se objavljivati dečiji književni i likovni radovi, ali i radovi autora za decu, te svih onih čije se stvaralaštvo dotiče dečijeg sveta, bilo da je u pitanju kreativni ili edukativni pristup.

Biće predstavljena nova izdanja knjiga za decu, te pregleda kako naše, tako i inostrane književne produkcije za decu.


Ovaj blog će objavljivati i sve vesti te zanimljivosti iz Srbije, regiona i sveta, koje su usko povezane za dečijim stvaralaštvom i stvaralaštvom za decu i potenciraju njihov značaj.


Da se maštom oboji dečiji svet,

dobrodošli u Maštopleti!



80 views
bottom of page