top of page

27. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Opštine Bačka Palanka, uz podršku kompanija RealKnitting i Playrix RS, održava se 27. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade


Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade koji se u Bačkoj Palanci održava od 19. do 22. avgusta, ovog leta će doživeti svoje Poglavlje 27. Tokom trajanja festivala, biće organizovane pozorišne predstave, radionice i program za mlade. Učesnici akcije Recikliraj ili doniraj mogu da obezbede mesto na svim predstavama 27. FEP-a tako što će u zamenu za jednu kartu doneti 20 čepova ili 10 pet ambalaža ili 10 staklenih flaša ili 10 limenki ili donirati 200 dinara, dok se u zamenu za paket ulaznica može se sakupiti – džak pet ambalaže, džak limenki, džak staklene amabalaže i kesu sa čepovima.


Broj mesta na svim predstavama je ograničen. Karte se mogu preuzeti svakog dana radnog dana u Slovačkom domu od 17 do 20 časova ili sat vremena pre predstave.


O ovogodišnjem FEP-u, selektorka takmičarskog programa Tijana Grumić, je rekla:


To je samo po sebi važan i velik poduhvat, a dodatno je neverovatan kada imate u vidu kakve je sve prepreke FEP prevazilazio za sve te godine i kako je, uprkos svim nedaćama uporno opstajao. Tako je, čak i prethodne godine, koja je bila izazovna, kako za sve nas pojedinačno, tako za pozorište uopšte, festival uspeo da nastavi svoju dugogodišnju tradiciju. Štaviše, uspeo je da bude primer toga kako se u doba pandemije na jedan, pre svega odgovoran, ali i kreativan način organizuje pozorišni festival. Ipak, verujem da smo se svi nadali da će pozorište ovog leta u Bačku Palanku ponovo stići u svom prepoznatljivom obliku – u obliku susreta, jer je to ono što pozorište čini pozorištem. Izuzetno mi je drago što će FEP-ovska publika ove godine imati priliku da vidi čak sedam predstava iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Rusije i Srbije, ali i što će nam one ponovo pokazati šta sve pozorište jeste i kako sve može da izgleda. Pozivam vas da ovog leta zajedno, savesno i pazeći jedni na druge, otvorimo Poglavlje 27!


Program festivala može se pročitati OVDE.



Izvor i foto: FEP



4 views
bottom of page